Valitsus kiitis heaks riigihangete seaduse eelnõu

Valitsus kiitis heaks riigihangete seaduse eelnõu 31. märts 2016 Valitsus kiitis tänasel istungil heaks ja esitab Riigikogule riigihangete seaduse eelnõu, mis kaasajastab ja muudab paindlikumaks riigihangete korralduse ning ühtlasi vähendab nii hankijate kui pakkujate aja- ja rahakulu. 

Kohustus tekib üle minna e-riigihangetele täielikult 18. oktoobriks 2018. Üleminekuajal saavad hankijad kohaneda uute normidega ning teha sujuvaks üleminekuks vajalikke info¬tehnoloogilisi arendustöid. Kohustuse korraldada e-hankeid 70% ulatuses registris alustatud hangetest on aastast 2017 ja 100% ulatuses aastast 2018. Riigihangete seaduse eelnõuga võetakse üle kolm Euroopa Liidu direktiivi (klassikaline direktiiv, võrgustikudirektiiv ja kontsessioonidirektiiv).

Loe originaalteksti siit.